Peter Bell Architects Italian House Conversion

Projects Light Fittings Furniture Contact
 
 
base3 basement4
  basement3

 

Basement fitout

The basement of this house was dark and dingy. By lowering a terrace to floor level
and opening up the basement a light airey room was created with a conservatory as a
buffer space between garrden, terrace and ktchen useable the year round when
outside is too cool.

The conservatory made of structural glazing, including the spine beam, is designed
with Solar glass to reduce heat gain from the afternoon sun, while being able to open
completery to the terrace with large sliding folding doors allowing the entire floor area
to be open.



Wrap Around Extension

House Conversion in Italy

Basement Fitout

Glass Shower Room

Loft Apartment

Interior Fitout

Extension Backwards

Extension Downwards

Urban House

Salon

Facade Replacement

Overcladding