Peter Bell Architects Albert Street

Projects Light Fittings Furniture Contact
 
 
Peter Bell Architects
Kitchen Dining Room
Peter Bell Architects
Dining Table
Peter Bell Architects
Ladder
Peter Bell Architects
Dining Chair

This family considers preparing and eating food together and with friends to be extremely important. The decision therefore to elevate the kitchen and dinning room to the "Piano nobile" from the ground floor made sense; the space is not constricted by the hallway and the rooms benefit from significantly increased light.

The old sixties stripped pine sitting room was replaced with a simple kitchen of birch faced Ikea units which were placed along one wall making the room light and open as well as practical and comfortable. By using fully integrated appliances the units feel much more like furniture than they might otherwise do and small touches of luxury such as the stone worktops and floor as well as the stainless steel handles and ladder.

The stainless steel ladder, table and chairs, the low voltage wire lights and under-cupboard light boxes were all designed by Peter Bell.



Wrap Around Extension

House Conversion in Italy

Basement Fitout

Glass Shower Room

Loft Apartment

Interior Fitout

Extension Backwards

Extension Downwards

Urban House

Salon

Facade Replacement

Overcladding